Tre veganlöpare och tre personliga rekord!

31 maj 2006 kl 20:00 i Okategoriserade av

Björn begav sig liksom förra året till Eslöv för att springa skånes DM på 5000 m bana. Ett arrangemang som i år lockade upp emot 80 startande (samtliga ålderklasser), och därför fick springas i 6 heat. Björn sprang i ett första heatet med 19 andra löpare och slutade där på 6:e plats med tiden 16.30,2m (m=manuell tid). En rejäl putsning av det personliga rekordet med 25 sekunder.

- Jag hade som mål att gå under 16.30 min och jag var ju minst sagt nära. Loppet blev lite ojämt fartmässigt och första 2000 gick på 6:25 min. Hade nog kunnat göra en bättre sluttid om jag passerat på 6:30, men jag valde att gå med tätklungan för att slippa springa själv. Jag kan ju inte vara helt missnöjd när jag “persar” med 25 sekunder, säger Björn. Se resultat.

Disa och ErikS sprang Blodomloppet i strålande solsken i Slottsskogen i Göteborg tillsammans med 400 andra löpare. Erik hade som mål att komma in under 50 min och Disas mål var främst att komma i mål över huvud taget eftersom hon knappt tränat något sedan i mars pga ihållande förkylningar.

Det gick dock förvånansvärt bra och de slog båda nya pers-rekord! Erik sprang på 45.37 och hamnade på 109:e plats av 247 i herrklassen och Disa sprang på 44.26 och kom på en 13:e plats av 153 i damklassen! Se resultat.

lopp_eslovdm

Björn vid DM i Eslöv